Proszę o indyfikacje
Proszę o indyfikacje
Dzień dobry mam dwie monety 1 dolar morgan rewers jest obrócone o 180 stopni nie znalazłem nigdzie takich więc obawiam się że to falsyfikaty może ktoś mi pomoże
Re: Proszę o indyfikacje
Wszystkim Amerykanskie monety są obrócone o 180stopni
Ok sprawdzałem na wadze to jedna waży 23.75 a druga 24
Dodano po 1 minucie 25 sekundach:
Czy to normalne?
Dodano po 1 minucie 24 sekundach:
Czy to normalne?
Dodano po 1 minucie 25 sekundach:
Czy to normalne?
Dodano po 1 minucie 24 sekundach:
Czy to normalne?
waga powinna być w okolicy 26.73g
ponad 10% niższa waga nie jest normalna i tylko potwierdza, że to falsyfikaty
https://en.numista.com/catalogue/pieces1492.html
ponad 10% niższa waga nie jest normalna i tylko potwierdza, że to falsyfikaty
https://en.numista.com/catalogue/pieces1492.html
witajcie, wyglada na kopie z jedenej fabryki. pozdrawaim
Pozdrowienia
Piotr
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Najbardziej niebezpieczna jest pół-wiedza.
Piotr
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Najbardziej niebezpieczna jest pół-wiedza.
Dobry wieczór.
To jeszcze raz ja miłośnik morganów ( nie tylko )
Mój z 1885 bez zm ze szczegółem który zaznaczacie.
Pozdrawiam.
To jeszcze raz ja miłośnik morganów ( nie tylko )
Mój z 1885 bez zm ze szczegółem który zaznaczacie.
Pozdrawiam.
Nad tamtymi dwoma rzekomo z mennicy Carson City to nawet nie ma po co pisać więcej niż 2 słowa: falsy okropne. Można być niewidomym, bo wystarczy usłyszeć ile ważą. Wizualnie szkoda się nawet rozwodzić.
Mennica CC... Chyba prędzej jakiś Wuhan.
Ale to typowe dla chińskich falsyfikatów że udają drogie i rzadkie roczniki, zwłaszcza mennicę Carson City.
Mennica CC... Chyba prędzej jakiś Wuhan.
Ale to typowe dla chińskich falsyfikatów że udają drogie i rzadkie roczniki, zwłaszcza mennicę Carson City.
Jego moneta jest w porządku, moim zdaniem - jest w innym wątku https://monetyforum.pl/viewtopic.php?f= ... 15#p100298
Monety, o które pytał golec zlekceważyłem, bo można się w nich przyczepić do każdego elementu wizerunku, tła, koloru, nawet do tego że nie wyglądają na srebro. Piotr pokazał dwa detale, ale jest ich tam całe mrowie. To są najpowszechniejsze na świecie falsy morganów. Można je z daleka rozpoznać po mdłej matowej powierzchni o barwie zakurzonego białego metalu. Z bliska widać porowatość tła, słabość reliefu z licznymi ubytkami. Zobaczcie choćby na lewe skrzydło orła i nasadę lewej nogi (lewe orła, prawe dla patrzącego) - tam brakuje wręcz całych fragmentów reliefu! Czcionka jest nierówna, z ubytkami, z "pypciami" - jakby nadlewkami. Wiele gwiazdek nie przypomina wcale kształtem gwiazdki. Nie chce mi się dalej wymieniać Wszystko w tych krążkach krzyczy, że są dziełem nieudolnego fałszerza. Nawet to, że wybrał rzadką mennicę CC.
Natomiast moje lekceważenie nie rozciąga się absolutne na autora tematu i mam nadzieję że nie odebrał tego osobiście.
Monety, o które pytał golec zlekceważyłem, bo można się w nich przyczepić do każdego elementu wizerunku, tła, koloru, nawet do tego że nie wyglądają na srebro. Piotr pokazał dwa detale, ale jest ich tam całe mrowie. To są najpowszechniejsze na świecie falsy morganów. Można je z daleka rozpoznać po mdłej matowej powierzchni o barwie zakurzonego białego metalu. Z bliska widać porowatość tła, słabość reliefu z licznymi ubytkami. Zobaczcie choćby na lewe skrzydło orła i nasadę lewej nogi (lewe orła, prawe dla patrzącego) - tam brakuje wręcz całych fragmentów reliefu! Czcionka jest nierówna, z ubytkami, z "pypciami" - jakby nadlewkami. Wiele gwiazdek nie przypomina wcale kształtem gwiazdki. Nie chce mi się dalej wymieniać Wszystko w tych krążkach krzyczy, że są dziełem nieudolnego fałszerza. Nawet to, że wybrał rzadką mennicę CC.
Natomiast moje lekceważenie nie rozciąga się absolutne na autora tematu i mam nadzieję że nie odebrał tego osobiście.