Monety zagraniczne które was znalazły.
Monety zagraniczne które was znalazły.
Witam, mieliście taką sytuację że przypadkiem podczas sprzątania lub podczas wydawania reszty znaleźliście/otrzymaliście od kasjerki zagraniczne monety?
Ja parę lat temu miałem taką sytuację że w moim mieście w Kauflandzie wydali mi 1 euro 2002 z Francji a z rok temu w małym markecie wydali mi 10 eurocentów 2017 z Francji.
Podczas sprzątania w domu wujka znalazłem pełno monet w tym:
-korony czeskie,
-korony słowackie,
-centy USA,
-marki niemieckie,
-pensy brytyjskie,
-centy litewskie
Ja parę lat temu miałem taką sytuację że w moim mieście w Kauflandzie wydali mi 1 euro 2002 z Francji a z rok temu w małym markecie wydali mi 10 eurocentów 2017 z Francji.
Podczas sprzątania w domu wujka znalazłem pełno monet w tym:
-korony czeskie,
-korony słowackie,
-centy USA,
-marki niemieckie,
-pensy brytyjskie,
-centy litewskie
Re: Monety zagraniczne które was znalazły.
Nie pamiętam aby zdarzyła mi się taka sytuacja. Ale z całą pewnością oburzony wróciłbym po właściwe monety
Tak, ja kilka mam z takich przygód: duńską koronę, szekle izraelską, stotinkę bułgarską, 10 kopiejek ukraińskich, jakąś tajską, dwa fenigi RFN, 1 euro.
Defende Nos, Christe Salvator - Gedanum, A.D. 1577 - TPZN nr legitymacji 101
Kupuję w sklepie, płacę gotówką i czekam aż wydadzą mi dwudziestkę z rocznicą chrztu Polski Sobie poczekam chyba
Włochy, 2009, była jako żeton w koszyku Lidla
PS. Myślałem przez moment, że to Francja, kiedy spojrzałem na znak emitenta, ale to jednak Włochy
PS. Myślałem przez moment, że to Francja, kiedy spojrzałem na znak emitenta, ale to jednak Włochy
Ostatnio zmieniony 21 wrz 2023, 15:17 przez mmz, łącznie zmieniany 4 razy.
Mam ją w portfelu
Fajna może taką kiedyś otrzymam dostanę znajdę.
Kiedyś dostałem 25 centów amerykańskich.
Z ostatnich dwóch tygodni. 10 eurocent w pralni samoobsługowej w bębnie i 5 rappen w Biedrze na podłodze.
Wczorajsza znajda przy dworcu PKP - 1 eurocent Austria
No to znalazłeś monetki z trzech państw graniczących z sobą
Przeglądając drobniaki, które znajduję i wrzucam do pudełka, znalazłem 2 hrywny, które też kilka miesięcy temu znalazłem przy dworcu PKP.
PS. Z ciekawostek to znalazłem dwa lata temu przy przejściu dla pieszych taką monetę (całościowo dziwne: nominał, rocznik i ... stan tej monety) - wiem, że to polska moneta, ale w drugiej dekadzie XXI wieku leżąca na ulicy i to taka ekstra, to aż prosi się o snucie teorii spiskowych o podróżach w czasie
PS. Z ciekawostek to znalazłem dwa lata temu przy przejściu dla pieszych taką monetę (całościowo dziwne: nominał, rocznik i ... stan tej monety) - wiem, że to polska moneta, ale w drugiej dekadzie XXI wieku leżąca na ulicy i to taka ekstra, to aż prosi się o snucie teorii spiskowych o podróżach w czasie