Super nabytek. Zazdroszczę.bocian583 pisze: ↑06 kwie 2025, 18:35Żeton numer 674 w kolekcji. Wybity w 2008 roku z okazji Dnia Otwartego Węzła Lublin PKP. Żeton ma 22 mam średnicy i wybity jest w miedzi. Nabytek z dzisiejszej Giełdy Kolekcjonerskiej w Warszawie. Prawdę mówiąc pierwszy raz widzę ten żeton. Jeden nabytek a jak cieszy![]()
Żetony Mennicy Polskiej
Re: Żetony Mennicy Polskiej
Rzadko ostatnio się trafia jakiś nowy nabytek ale trzeba próbować. Jeździć, szukać i mieć trochę szczęścia. Ostatni nabytek trafiłem przypadkiem bo był w klaserze z monetami obiegowymi z PRL-u.Glider pisze: ↑09 kwie 2025, 13:50Super nabytek. Zazdroszczę.bocian583 pisze: ↑06 kwie 2025, 18:35Żeton numer 674 w kolekcji. Wybity w 2008 roku z okazji Dnia Otwartego Węzła Lublin PKP. Żeton ma 22 mam średnicy i wybity jest w miedzi. Nabytek z dzisiejszej Giełdy Kolekcjonerskiej w Warszawie. Prawdę mówiąc pierwszy raz widzę ten żeton. Jeden nabytek a jak cieszy![]()
Kolekcjonuję żetony Mennicy Polskiej i Polskiego Towarzystwa Numizmatycznego, banknoty testowe PWPW
Żeton nr 677 w kolekcji. Tym razem żeton wybity w 2004 roku z okazji 100-lecia Aresztu Śledczego Warszawa Mokotów. Żeton wybity ręcznie w miedzi, średnica 22 mm. Żeton bardzo rzadko spotykany. W ciągu ostatnich kilkunastu lat widziałem go w sprzedaży może 2 lub 3 razy.
Kolekcjonuję żetony Mennicy Polskiej i Polskiego Towarzystwa Numizmatycznego, banknoty testowe PWPW
Żeton 678 w kolekcji. Noc Muzeów 2025. Żeton wybity ręcznie w miedzi, średnica 22 mm
Po "konsultacjach" z Mad_Tiger wychodzi na to że żeton bity ręcznie w czasie Nocy Muzeów w NBP jest kolejnym żetonem z Mennicy Polskiej w kolekcji. Poz. 679, żeton bity ręcznie w miedzi. Średnica 22 mm
Żeton 684 w kolekcji. NBP na festiwalu WOODSTOCK. Wybity ręcznie w miedzi w roku 2011. Średnica 22 mm
Świeża zdobycz. Żeton z Festynu w Biskupinie. Wybity w miedzi, prawdopodobnie w latach 1995/1996. Średnica 18,5 mm.
To już trzeci rok z rzędu i trzecia wycieczka do Kazimierza Dolnego po żeton z Festiwalu Dwa Brzegi. Jak zwykle żeton wybity ręcznie w miedzi. Średnica 22 mm. To 688 żeton Mennicy Polskiej w kolekcji
Widziałem
Muszę uruchomić znajomości w Gdyni bo nie dam rady pojechaćKolekcjonuję żetony Mennicy Polskiej i Polskiego Towarzystwa Numizmatycznego, banknoty testowe PWPW
Mógłbym podejść, ale w tym czasie muszę być w pracy 
Niedługo będa licytowane żetony MW: https://onebid.pl/pl/auction/3903715/88 ... y-i-zetony
Tę pozycję z trzema takimi samymi w różnych kolorach posiadam. Nawet mam jeden kolor więcej. Natomiast z drugiej nie mam dwóch pozycji. Dzięki za infograbarz pisze: ↑07 paź 2025, 09:09Niedługo będa licytowane żetony MW: https://onebid.pl/pl/auction/3903715/88 ... y-i-zetony