Templariusze

Templariusz

Templariusze

Post autor: Templariusz » 27 sie 2025, 19:07

Witam wszystkich bardzo serdecznie. dziękuję za przyjęcie chciałbym się krótko przedstawić.
Jestem Templariuszem .W kilku słowach przedstawię naszą wspólnotę. Zakon Rycerzy Chrystusa i Świątyni Jerozolimskiej - Ordo Equitum Christi Templi Hierosolymitani (OECTH) nawiązuje swoją działalnością do tradycji pierwszego zakonu rycerskiego –Templariuszy i za zgodą Kościoła pielęgnuje i zachowuje tradycje tego wielkiego i zasłużonego dla chrześcijaństwa Zakonu. Zatwierdzony w 1990 ad probandum przez Wielce Błogosławionego Patriarchę Jerozolimskiego Maksymosa V Hakima.
Zakon Rycerski Świątyni Jerozolimskiej - OECTH pozostaje od 1990 roku pod
Protektoratem Patriarchatu Grecko-Melchicko-Katolickiego. 12 grudnia 2018 roku Wielce
Błogosławiony Patriarcha Józefa I Absi zatwierdził naszą polską gałąź jako pełnoprawny
katolicki zakon rycerski.. Informacja o tym fakcie została przesłana niezwłocznie do Kurii Metropolitalnej Gnieźnieńskiej, jak i do wszystkich kurii diecezjalnych obu obrządków w Polsce.

LINK usunięto - MT

Bardzo Zależy mi na kontakcie z medalierem który zainteresował się moim pomysłem.
Dziękuję i proszę o kontakt Piotr Nowak KOTJ
Ostatnio zmieniony 29 sie 2025, 11:52 przez Mad_Tiger, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: usinięcie linku MT

Awatar użytkownika
julk1

Re: Templariusze

Post autor: julk1 » 28 sie 2025, 16:01

A jaki to pomysł?

ODPOWIEDZ