Witam
Właśnie wylicytowałem tą monetę.Jaki jest jej stan zachowania?
https://allegro.pl/oferta/527-niemcy-1- ... 6737152756
Pozdrawiam serdecznie
Daniel
1 marka 1939 F
Re: 1 marka 1939 F
Dlaczego Ty zawsze pytasz o monety, które JUŻ kupiłeś lub wylicytowałeś, a nie PRZED?
Tych monet było ok 20 aukcji lub więcej w różnych odmianach a 1939 w odmianie F ucoin np wycenia na 40 zł więc może Warcabek sie rozpedzil w licytacjach i przeplacil

uCoin w tym przypadku nie jest dobrym wyznacznikiem jej wartości. Zauważ, że nie ma żadnej monety z F do wymiany. Dlatego, że aukcje tej konkretnie monety kończą się ponad 200 pln. Więc wystawiając ją na wymianę (za 42 - niebieska cena) to strzał w kolano. W przypadku tej konkretnie monety lepiej ją pozyskać w drodze wymiany z tego portalu. A podobnie tak "przestrzelonych" cen monet jest tu mnóstwo

Mój zbiór na uCoin AluniA
Przyznam, że nie zwracałem na to uwagi a sugerowalem sie tylko cena orientacyjnie gdzie zazwyczaj trzeba było troche dołożyć by aukcje wygrać
. Nie jestem jeszcze na etapie szukania szczególnych monet itd lecz zauwazam, że już niedługo będę musiał wkroczyć w taki "poziom". Natomiast tabelka z rzadkością jest chyba od niedawna co uważam za dobry dodatek