Identyfikacja monety z getta.
Identyfikacja monety z getta.
Witam, parę lat temu kupiłem na allegro tą monetę jednak nie wiem czy to kopia czy oryginał.
Re: Identyfikacja monety z getta.
Kopia, a nawet nie tyle co kopia co żeton, który sam w sobie jest oryginałem, bo nie kopiuje niczego, co najwyżej jest to moneta fantazyjna, choć nie spełnia kryteriów bycia monetą nawet fantazyjną.
Moneta musi mieć nominał, nazwę emitenta, a to jest żeton. Nie jest to żeton z epoki czyli 1942, czy nawet 1943. To współczesna imitacja czegoś co ma być podobno z Getta Łódzkiego.
Moneta musi mieć nominał, nazwę emitenta, a to jest żeton. Nie jest to żeton z epoki czyli 1942, czy nawet 1943. To współczesna imitacja czegoś co ma być podobno z Getta Łódzkiego.
Defende Nos, Christe Salvator - Gedanum, A.D. 1577 - TPZN nr legitymacji 101
Witam,
Kole3ga mmz tak wyczerpująco odpowiedział, że jedyne co mogę dodać to, że ktoś kto to sprzedawał - jeśli tego nie napisał w ofercie - to oszust.
Monet Getta Łódzkiego jeśli ktoś je kolekcjonuje to polecam nie kupować na Allegro - oczywiście poza domami aukcyjnymi, które również na tym portalu sprzedają.
Monety są masowo fałszowane.
Pozdrawiam
Kole3ga mmz tak wyczerpująco odpowiedział, że jedyne co mogę dodać to, że ktoś kto to sprzedawał - jeśli tego nie napisał w ofercie - to oszust.
Monet Getta Łódzkiego jeśli ktoś je kolekcjonuje to polecam nie kupować na Allegro - oczywiście poza domami aukcyjnymi, które również na tym portalu sprzedają.
Monety są masowo fałszowane.
Pozdrawiam
Dzięki wielkie.