Plan emisyjny 2024
Re: Plan emisyjny 2024
Pierwsza moneta to myślę że bez problemu . Natomiast druga to myślę że cenowo będzie ciężko tym bardziej że usunięto skarby sztuki medalierskiej. Nakład 5tyś. i może być bańka.
NBP podał daty emisji monet w 2024. Nic na razie nie dodali, niektóre emisje wcześniej lub później.
W końcu podali oficjalnie, że sprzedają walory przez 3 lata od emisji.
Kiedyś był wątek na tym forum, gdzie poruszano ten temat, że niby informowali, ktoś gdzieś coś powiedział w wywiadzie, ale nie w oficjalnych komunikatach NBP.
Wejdź sobie w dowolny plan emisyjny po 2014 roku i zobacz w ostatnią kolumnę...
Od dobrych kilku lat właśnie w planach emisyjnych (pdf) jest informacja z datą do kiedy walory będą sprzedawane
To chyba coś pomieszałem w takim razie. Chodziło chyba w tym wątku o to co się z tymi monetami później ma wydarzyć. Czy idą do przetopienia, czy nie wiadomo co jeszcze.
- The Method
Nakład monety 100. rocznica utworzenia Banku Polskiego SA został zwiększony do 11 000 sztuk.
To chyba błąd. Ale dalej jest jak podanym planie emis
Czy ukazała się gdzieś informacja, czemu z serii wyklętych wyleciał Młot, który miał być przed Bartkiem? Czy w zastępstwie jest ten ksiądz Gurgacz?
W dniu rozpoczęcia Igrzysk XXXIII Olimpiady w Paryżu, trochę szkoda że NBP nie zdecydowało się na okolicznościową emisję … nawet jeśli to byłaby moneta poświęcona Polskiej Reprezentacji Olimpijskiej
W pierwotnym planie emisyjnym była planowana taka emisja ale została usunięta.
Właściwie to w pierwotnym planie też nie było. Potem dopiero dodano tę emisję, którą jednak szybko usunięto z planu.
Komoletnie tego nie rozumiem, że nie ma tych monet z okazji igrzysk...To pierwszy taki przypadek od Sydney 2000 i w ogóle jeden z nielicznych...
-
Ja wierzę, że odniesiemy spektakularny sukces w klasyfikacji medalowej i jeszcze w tym roku zobaczymy monetę na cześć Olimpijczyków