A na mazurach piękna pogoda
Re: A na mazurach piękna pogoda
Były kiedyś były
Re: A na mazurach piękna pogoda
To wiosna Panie sierżancie sie zaczyna, WRESZCIE
Re: A na mazurach piękna pogoda
Nigdy nie jadłem jesiotra. Kiedyś muszę spróbować.
Re: A na mazurach piękna pogoda
Żadna rewelacja.
Z wędzarni - sieja.
Z patelni - sandacz.
* subiektywnie
Z wiekiem spada zapotrzebowanie na zysk, a rośnie popyt na święty spokój
Re: A na mazurach piękna pogoda
Prosto z gwinta . Zimny i delikatnie słodki.
Re: A na mazurach piękna pogoda
Prosto z gwinta - resztę zamrozić / przed użyciem przecedzić przez gazę , pieluchę lub jakąś szmatkę
świeży długo nie postoi - skwaśnieje
Później można dodać soku z malin lub innego
Czytałem kiedyś w necie że na zachodzie robią lody na bazie soku z brzozy
Zauważyłem że jest moczopędny