No i...?
Cos nie tak idzie sprzedaż "prawdziwego" katalogu, ze i na naszym forum krytykuje sie wszystkich co nie wychwalają owego katalogu?

No i...?
A co takiego mają wnieść te wasze posty "oburzenia"? Wciąż nie rozumiem? To nie jest polityka "jak cię nie stać to nie kupuj i morda w kubeł", tylko raczej "jak się wydana pozycja nie podoba , to nie kupuj" , tyle, czego tutaj nie rozumieć? Czy to jest kreowanie z katalogu Miłczaka jakiegoś "katalogu kolekcjonerskiego"? Nie, nie jest, Miłczak przez lata sam sobie zapracował na to aby być swego rodzaju rarytasem. Czy można się obejść bez posiadania katalogu Miłczaka? Oczywiście że można! Wręcz tak naprawdę w pewnym sensie jest on zbędny, przynajmniej dla przeciętnego kolekcjonera banknotów. Można się bez niego obejść, nie trzeba go wcale kupować, dosłownie nikt nikomu nie każe i istnieje życie poza nimMorgon pisze: ↑22 lut 2023, 21:47I co ten post miał niby wnieść? "Jak cię nie stać to nie kupuj i morda w kubeł"? Taką konkluzje odczytałem.
To nie są żale. Prędzej wyrazy oburzenia i bardzo dobrze że pojawiają się jako krytyka polityki cenowej wydawcy (autora?). Widzę tu próbę sztucznego wykreowania "katalogu kolekcjonerskiego" na fali kosmicznych cen aukcyjnych pozycji już wyczerpanej w druku.
Ja bym się zadowolił dodrukiem niezmienionej ostatniej wersji, w rozsądniejszej cenie, która spopularyzuje zbieranie banknotów, umocni katalog jako pozycję referencyjną i da możliwość również mniej zamożnym kolekcjonerom na zdobycie choćby wiedzy, jeśli nie stać ich na drogie banknoty.
Zawiodłem się niezmiernie i mam szczerą nadzieję, że ten katalogowi straci swoja pozycję na rynku. Taka polityka jest dla mnie skandaliczna. Jeśli tobie to odpowiada bo masz już swoja kopię, a jawne praktyki rodem z rynku produktów kolekcjonerskich NBP cię nie rażą, to współczuję. I nie, nie oczekiwałem, że będzie kosztował 79,99.
Dziękuję za te PRAWDY, wreszcie przejrzałem na oczy. MrBanknot wie co to rzeczywistość i ją mi objawił...MrBanknot pisze: ↑22 lut 2023, 22:41Przecież możesz krytykować, kto Ci broni, chłopie???Możesz też krytykować że serki wiejskie kosztują już z reguły minimum 1,99 za sztukę , choć jeszcze niedawno kosztowały nawet 1,39
Możesz krytykować że Twoje lubione piwo, tak jak moje kosztuje już w żabce 4.20 - choć jeszcze niedawno kosztowało 2,39
Możesz krytykować piekarnie że mają chleb po 10 zł, kiedy jeszcze niedawno miały go po pięć... W końcu możesz krytykować Miłczaka że wydaje katalog który nie mieści się w Twoich ramach cenowych
I co??? I GÓWNO
Chłopie, nie bądź oderwanym od rzeczywistości, świat nie jest taki jaki się Tobie wydaje i jaki byś chciał. Świat jest dla wszystkich a nie tylko dla Ciebie i Twojego punktu widzenia. No super, szanuję to że jesteś oburzony na cenę katalogu Miłczaka, ale szczerze ja i wielu mi podobnych ma to głęboko w dupie, bo Twoja opinia na temat tej ceny znaczy i jest ważna tyle samo, co opinia kogoś innego na temat obfitości wysypu grzybów dwa lata temu
![]()
Nie kupuj, po prostu nie kupuj, mimo że jak zdążyłeś zaznaczyć Cię na to stać. Nie Ty to ktoś inny, proste![]()
Użyłem wystarczająco merytoryki w poprzednich postach, a jeśli ktoś dalej tego nie rozumie to już nie mój problem, możecie urządzać sobie tutaj dalej swoje gorzkie żale
nic nie rozumiem z Pana wypowiedzi. Moje konto na FB nie jest anonimowe.Damianm pisze: ↑19 lut 2023, 20:47Panie Macieju, myślę że dobrze że Pana zablokowali, ponieważ mądrować się anonimowo może każdy, ale brak odwagi żeby się podpisać z imienia i nazwiska. Co do ceny, jeśli nie chcę to nie kupuję, proste. Nie ma pewność czy taką cenę ustala wydawca, nie sądzę raczej autor w porozumieniu z wydawcą.
Dodano po 1 minucie 15 sekundach:To nie jest katalog tylko cennik ze zdjęciami banknotów.