Banknoty Confederate States of America
Banknoty Confederate States of America
Witam mam takie pytanie ,jak można odróżnić fałszywe od oryginału.Bo zakupiłem duży zbiór banknotów i były tam również te banknoty (na 99 % moje to są Kopie) ale bardzo mnie zaciekawiły i chciałbym je jakoś sprawdzić .Za wszelką pomoc z góry dziękuję
Re: Banknoty Confederate States of America
Ja powiem nawet, że to na 100% kopie.
Polecam przyjrzeć się dokładnie skanom z tej strony: https://en.wikipedia.org/wiki/Confederate_States_dollar
Chyba są wszystkie typy w wysokier rozdzielczości
Polecam przyjrzeć się dokładnie skanom z tej strony: https://en.wikipedia.org/wiki/Confederate_States_dollar
Chyba są wszystkie typy w wysokier rozdzielczości
Dziękuję ale chodzi mi bardziej jak można to odróżnić . Bardzo mnie zaciekawiły i próbuję się trochę więcej dowiedzieć .Ale jeszcze raz dziękuję.Takie coś też znalazłem numer taki sam
Kolego, kliknęłeś link, który ci dałem?
Odróżnia się prosto. Studiujesz skany oryginałów i patrzysz, czy są różnice. Zwykle różnice są tak duże,że bez problemu można stwierdzić oryginalność.
Pytanie testowe, czy to coś, co zalinkowałeś, wygląda jak to?

Odróżnia się prosto. Studiujesz skany oryginałów i patrzysz, czy są różnice. Zwykle różnice są tak duże,że bez problemu można stwierdzić oryginalność.
Pytanie testowe, czy to coś, co zalinkowałeś, wygląda jak to?

- TomBanknoter
Podstawową różnicą jest to, że banknoty oryginalne mają odręczne podpisy, robione atramentem. Również numer jest przeważnie wpisywany odręcznie (aczkolwiek niektóre mają stemplowany numerator). Widać to doskonale, na banknocie, który pokazał Savras.
Kopie mają podpisy i numery drukowane. Kopii ich dość dużo, niektóre są nawet dość stare lub sztucznie postarzane. Oczywistością jest też to, że ten sam numer seryjny musi budzić podejrzenie
Kopie mają podpisy i numery drukowane. Kopii ich dość dużo, niektóre są nawet dość stare lub sztucznie postarzane. Oczywistością jest też to, że ten sam numer seryjny musi budzić podejrzenie