Alternatywa dla papierowych banknotów - Goldback

Dyskusje na temat banknotów polskich i zagranicznych, banknotach testowych, zabezpieczeniach
Awatar użytkownika
mirek82

Re: Alternatywa dla papierowych banknotów - Goldback

Post autor: mirek82 » 15 lut 2025, 19:03

Może ja nie czytam, ale z ciekawości na wizerunki zerknąć muszę. Jakoś nie zwracałem uwagi na nazwę emitenta. Mam podobnie jak inni: to nie dla mnie.

Zbieram banknoty od momentu rzucenia palenia czyli od ok. 15 lat. Jako banknociarz oczekuję (poza wizerunkiem), ciekawego tematu/motywu serii, dobrzej dobranej kolorystyki, dedykowanego znaku wodnego, interesujących zabezpieczeń. Tego goldbacki mi nie dadzą.

Awatar użytkownika
Gorthagin

Re: Alternatywa dla papierowych banknotów - Goldback

Post autor: Gorthagin » 15 lut 2025, 19:16

mirek82 pisze:
15 lut 2025, 19:03
Może ja nie czytam, ale z ciekawości na wizerunki zerknąć muszę. Jakoś nie zwracałem uwagi na nazwę emitenta. Mam podobnie jak inni: to nie dla mnie.

Zbieram banknoty od momentu rzucenia palenia czyli od ok. 15 lat. Jako banknociarz oczekuję (poza wizerunkiem), ciekawego tematu/motywu serii, dobrzej dobranej kolorystyki, dedykowanego znaku wodnego, interesujących zabezpieczeń. Tego goldbacki mi nie dadzą.
:) Też rzuciłem fajki i zaoszczędzoną kasę wydaję na hobby :) Ponad rok temu papierosy, ponad miesiąc temu energetyki, ograniczyłem spożywanie alkoholu do niezbędnego minimum.

ODPOWIEDZ