Dokładnie. Nawet w miarę wygląda. Zabezpieczenia w UV fajne. Oprócz tego jest znak wodny
Banknoty promocyjne - testowe PWPW - dyskusja
Re: Banknoty promocyjne - testowe PWPW - dyskusja
Kolekcjonuję żetony Mennicy Polskiej i Polskiego Towarzystwa Numizmatycznego, banknoty testowe PWPW
Co myślicie o ostatnim wysypie walorów PWPW? Chyba pracują na najwyższych obrotach.
Motyl - w założeniu walor kolecjonerski
Tryptyki: Łazienki Królewskie, Zamek Królewski w Warszawie i Wawel - bony kolekcjonerskie
Katowice, Milanówek - bony pamiątkowe
Jeż, Wilk, Ryś - w założeniu materiały reklamowe
Pszczoła, Tramwaje Warszawskie - ?
Polujecie na nie? Jak to wszystko traktować? Bo napewno nie są to walory testowe.
Dodatkowo Milanówek można jeszcze kupić na miejscu a na Allegro po 200 zł
Tryptyki: Łazienki Królewskie, Zamek Królewski w Warszawie i Wawel - bony kolekcjonerskie
Polujecie na nie? Jak to wszystko traktować? Bo napewno nie są to walory testowe.
Dodatkowo Milanówek można jeszcze kupić na miejscu a na Allegro po 200 zł

Kolekcjonuję żetony Mennicy Polskiej i Polskiego Towarzystwa Numizmatycznego, banknoty testowe PWPW
Jak dla mnie to bezwartościowe papierki. Oczywiście piszę to nieco ironicznie bo wiem ile one potrafią kosztować. Ale trudno te wytwory uznać za coś wartego uwagi czy ciekawego.bocian583 pisze: ↑22 paź 2025, 14:59Co myślicie o ostatnim wysypie walorów PWPW? Chyba pracują na najwyższych obrotach.
Dodatkowo Milanówek można jeszcze kupić na miejscu a na Allegro po 200 zł![]()
To jest dobry biznes dla tych co to sprzedają. Jak rynek się nasyci coraz większą ilością produkowanych na lewo i prawo walorów to ceny będą spadać zapewne. Ludzie zobaczą, że za tym nie stoi żadna dużą wartość.
Już od dłuższego czasu przestałem się tym "jarać".
Należy jednoznacznie zdefiniować co jest promocyjne/testowe a co jest produktem dla podmiotów zewnętrznych.
Walory z Pikniku Naukowego są unikatami reklamowymi na 100%
U mnie do kolekcji trafiają tylko testowe. Pozostałe tylko jak trafią się za darmo

Doszedł do was nowy CiD z łąką? Chyba jakaś większa obsuwa
Do mnie jeszcze nie. Chyba ogólnie obsuwę mają bo na allegro pojawiły się tydzień temu pierwsze
Dzisiaj doszedł

Ostatnio otrzymałem w prezencie taką kartkę świąteczną od znajomego. Udaje banknot (twarda tekturka). Cześć grafik stosowano na walorach testowych PWPW
Dodano po 13 minutach 4 sekundach:
Dodano po 13 minutach 4 sekundach:
u mnie dopiero w zeszłym tygodniu. Fajnie się prezentuje
Ten walor Łąka od PWPW jest cudna. Właśnie udało mi się taką zdobyć i prezentuje się kapitalnie.
Ciekawe
To jest unikatowa pozycja.Były dawane pracownikom pwpw w formie opłatka w 2002 r.Podobno znanych okładek jest około 6,znaków wodnych około 100.To nie jest produkcja w tysiącach jak Chaplin czy późniejsze...tego już nie będzie wiecej.Podobnie jak Wysockiego,400 czy Chrystusa.bocian583 pisze: ↑02 paź 2024, 07:45Dużo już widziałem ale takiej paczki też nie. A jeśli chodzi o nakład to tylko gdybanie.Jaśko pisze: ↑30 wrz 2024, 17:58Cześć
Czasem ciężko napisać, jak się jest lajkonikiem:) ale PWPW też mi weszło w nawyk, co prawda szacowne grono tutaj znacznie przerasta mnie wiedzą, dlatego postanowiłem się przemóc i zapytać - skąd bierzecie info o nakładzie?
Przyznam się, że chciałbym się dowiedzieć ile tego towaru mogło być zrobione?:
https://onebid.pl/pl/banknoty-pwpw-pacz ... zt/2314210
Bo dla mnie mocno te Mikołaje podobają się, ale też ze zbieractwa wolę taki, który faktycznie był banknotem, a nie drukiem...
Mam różne te PWPW łącznie z policją, ale takiej paczuszki z banderolą nigdy nie widziałem, Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie?