Mała kolumna 1966 r
Mała kolumna 1966 r
Witam
Dzisiaj przyszła.Czy jest oryginalna?
Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam
Dzisiaj przyszła.Czy jest oryginalna?
Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam
Re: Mała kolumna 1966 r
Nie słyszałem o fałszerstwach tej monety. Ale odpowiadając na pytanie, tak jest oryginalna.
A tak z ciekawości jaki obecnie jest koszt tej monety ?
Skoro "dzisiaj przyszła" to może kolega sam odpowie na to pytanie. Ile kosztowała? Pytam z ciekawości
Kosztowała około 155 zł.
-
Moim zdaniem ta moneta powinna być dużo warta ze względu na niski nakład oraz piękny stan jaki trudno zdobyć
Jest wyjątkowa z uwagi na napis na rancie, co jest na polskich monetach rzadkością.
Defende Nos, Christe Salvator - Gedanum, A.D. 1577 - TPZN nr legitymacji 101
Zrób fotkę pod kątem, tak by było widać napis, bo może masz coś lepszego niż myślisz?
Specjalizuję się w banknotach amerykańskich.
Witam,
Kolego "brodacz" czy o to Ci chodziło ?
• rzadka odmiana małej Kolumny - z odwróconym napisem
• napis na obrzeżu skierowany ku orłowi, nie ku kolumnie (czyta się go poprawnie, gdy moneta jest na rewersie, zamiast )
Pozdrawiam
Marek
Kolego "brodacz" czy o to Ci chodziło ?
• rzadka odmiana małej Kolumny - z odwróconym napisem
• napis na obrzeżu skierowany ku orłowi, nie ku kolumnie (czyta się go poprawnie, gdy moneta jest na rewersie, zamiast )
Pozdrawiam
Marek
Specjalizacja: polskie monety obiegowe wraz z ich odmianami od 1916 roku do czasów obecnych + Notgeld Gniezno
-
Ładna sztuka "Marek1"
Witam,
Dzięki za opinię.
Cieszy najbardziej dlatego, że tej odmiany naprawdę bardzo rzadkiej poszukiwałem wiele, wiele lat.
Pozdrawiam
Marek
Dzięki za opinię.
Cieszy najbardziej dlatego, że tej odmiany naprawdę bardzo rzadkiej poszukiwałem wiele, wiele lat.
Pozdrawiam
Marek
Specjalizacja: polskie monety obiegowe wraz z ich odmianami od 1916 roku do czasów obecnych + Notgeld Gniezno
Jakbyś znalazł jeszcze jedną (czasem tak jest, że kolejne się pojawiają jak grzyby po deszczu ) - to daj znać
Witam,
Wyjaśnię słowo - znalazłem.
Wiele lat przeszukiwania wszelkich portali sprzedażowych.
Wiele lat gnębienia sprzedawców, których prosiłem o zdjęcia rantu - wszyscy mieli mnie dokładnie dość.
I nagle będąc na zeszłorocznej Giełdzie Numizmatycznej w Łodzi w rozmowie z Damianem Marciniakiem dowiedziałem się, że znalazł taką odmianę i to w stanie UNC i wystawia ją na Allegro.
No i kupiłem.
PS. Naprawdę wszyscy sprzedawcy, których "molestowałem" o zdjęcia rantu mieli mnie serdecznie dość.
A tak przy okazji okazywało się, że większość sprzedawców nie wie co to awers i rewers
Pozdrawiam
Marek
Wyjaśnię słowo - znalazłem.
Wiele lat przeszukiwania wszelkich portali sprzedażowych.
Wiele lat gnębienia sprzedawców, których prosiłem o zdjęcia rantu - wszyscy mieli mnie dokładnie dość.
I nagle będąc na zeszłorocznej Giełdzie Numizmatycznej w Łodzi w rozmowie z Damianem Marciniakiem dowiedziałem się, że znalazł taką odmianę i to w stanie UNC i wystawia ją na Allegro.
No i kupiłem.
PS. Naprawdę wszyscy sprzedawcy, których "molestowałem" o zdjęcia rantu mieli mnie serdecznie dość.
A tak przy okazji okazywało się, że większość sprzedawców nie wie co to awers i rewers
Pozdrawiam
Marek